top of page

Unike treningsmetoder - unik qigong

Treningen vår er uten svetting og hopping. Den kan utføres liggende, sittende eller stående. Målet er å få mykere og mer bevegelige ledd, mindre smerte og mer energi.

Hovedinstruktør for Taiji37/Nanpai Taiji
1. Rygg, nakke og andre ledd

 

Vi synes det er minst like viktig å trene leddene som å trene musklene. Det gjør vi ikke ved å strekke og tøye hardt, men ved å slappe av i de store muskelgruppene og forsiktig prøve å utvide leddene i alle retninger.

Mange har stive skuldre, stiv nakke, stive fingre eller spenninger i ryggen. Vi trener bevisst på å slippe disse  spenningene og korrigere kroppsholdning og uvaner.  Da minskes gjerne spenningshodepine, muskelknuter løser seg opp og knirkingen fra leddene forsvinner.

Taijiwuxigong er en unik form for qigong der spontante bevegelser benyttes for å slippe spenninger og gammelt stress, og dermed balansere kropp og sinn.

Yi Jin Daoyin er 9 øvelser som påvirker kroppens akupunkturbaner
2. Akupunkturbaner 

 

I tradisjonell indre kinesisk kampkunst som Tai Chi, Hsing-I og Bagua påvirkes kroppens akupunkturbaner gjennom pust, spesielle stillinger, spesielle bevegelser og stående meditasjon. 


Ved å aktivere et område i nederste del av magen ("nedre dantien") kan vi rense akupunkturbanene og rette opp ryggen innenfra. Det kjennes ut som om dantien fungerer som en pumpe for akupunktursystemet. Dette er kunnskap som tradisjonelt har blitt holdt skjult innad i kinesiske kampkunstfamilier, men som vi underviser i til alle som går på qigong-kurs.  Konkret kjennes det ut som om vibrasjoner fra de rette magemusklene sprer seg gjennom overkroppen og ut til hendene og/eller ned til føttene.

Den kinesiske legen og tai chi-mesteren Dr. Shen Hongxun utviklet BUQI-terapi og Taijiwuxigong
3. BUQI, Daoyin, Taijixuxigong 

 

Den kinesiske legen og taichi-mesteren Dr. Shen Hongxun (1939-2011) oppdaget hvordan han kunne bruke taijikreftene han hadde utviklet gjennom kampkunst til også å behandle pasienter. Han skapte et eget behandlingssystem, BUQI-terapi, som minner om målrettet healing. 

Vi underviser ikke i BUQI, men i de to treningssystemene Daoyin og Taijiwuxigong ("5-ledds-pust"). Daoyin-øvelsene kan minne litt om yoga, men er mindre akrobatiske og kan også gjøres liggende eller sittende. Man trener på avslappet strekking, og utvikler samtidig vibrasjonskraft. Taijiwuxigong er en form for spontan qigong som ofte gir følelsesmessige reaksjoner når gammelt stress og stivhet slipper taket.

bottom of page