top of page

Lenker og artikler

Qigongsenteret i Bergen

 

På Qigongsenteret i Bergen (Årstad/Danmarksplass) har vi treninger og kurs på kveldstid, dagtid og om morgenen i Qigong, Taiji og Meditasjon. Vi arrangerer også helgekurs og medlemstreninger.

Senteret ble etablert høsten 2017 for at vi kunne utvide tilbudet vårt. Lokalene er nyoppusset. Treningstid leies ut til andre når vi ikke trenger dem, blant annet til yogatrening og ulike helgekurs.

Qigong på Bali!

 

Bali har flere ganger blitt kåret til verdens beste reisemål. Vi arrangerer rensende og avslappende treningsreiser til Bali i januar og juni/juli! Første uken blir i Ubud med trening blant rismarkene, deretter i Canggu lenger sør hvor vi er nærmere stranden og shoppingsmuligheter.

Bali har god mat, perfekt klima og spennende opplevelser. Massasje og spabehandlinger fra 40 kroner timen, mulighet for delfinsafari og å lære seg surfing. Qigongtreningen er med nordmenn.  

Nordisk BUQI Organisasjon

 

Nordisk BUQI Organisasjon er en interesseorganisasjon som organiserer og kvalitetssikrer undervisning i Norden i Taijiwuxigong, Buqi, Taiji37, Wuximeditasjon, Taijisverd, E-Mei Daoyin og andre helse- og kunnskapssystemer som tilbys av den internasjonale BUQI-organisasjonen. 

Nettsidene www.taiji-wuxigong.no inneholder artikler om systemene, og informasjon om nasjonale samlinger og kurs. Organisasjonen stiller strenge krav til instruktørene, som er blant landets mest erfarne innen tai chi og kampkunst. Det tilbys både kurs og utdannelse innen Tai Chi (kampkunst), Qi Gong (helseøvelser), meditasjon og BUQI (terapi/healing).

Seim Taichi - Artikler i magasiner og aviser

Magne Seim hadde bare måneder igjen av 7 års hovedfagsstudie i utøvende musikk da han ble slått ut av smerter i rygg og nakke. Han måtte etterhvert slutte i faget sitt på grunn av helseproblemene. Ingenting hjalp mot smertene før han etter noen år oppdaget BUQI-systemet da han fikk en kort behandling av oss. 

Magne valgte å utdanne seg som instruktør og terapeut, og arbeider nå fulltid som qigong-instruktør.  Klikk lenken nedenfor for å komme til hans nettside og lese hans historie. Nedenfor er også intervjuer i aviser og magasiner.

8 stadier i Taijiwuxigong

Taijiwuxigong gir en stegvis og målrettet utvikling av kroppens energisystem/akupunktursystem. Taijiwuxigong passer også godt for healere og alternative behandlere som trenger å rense sitt eget akupunktursystem. Teorien og øvelsene er delvis basert på tusenårgammel kunnskap fra Kina og delvis på Dr. Shen Hongxuns oppdagelser og forskning gjennom 50 år. 


Første stadie er aktivering av Dantian, et område i nederste del av magen som fungerer som et hjerte i akupunktursystemet. Når dantien er aktivert beveger disse magemusklene seg av seg selv. Senere renses og aktiveres baner i overkroppen. De første stadiene utvikles gjennom fysiske øvelser og pusteteknikk, mens det siste stadiet i hovedsak innebærer meditasjon.

bottom of page